Ekologiska fröer

Visar 1–120 av 221 resultat

Ekologiska fröer från Seklos, Weibulls och Lord Nelsnon. Vi har över 100 olika ekologiska fröer att beställa direkt online på nätet . Välkommen till frökungen.se

Vad menas med ekologiska fröer?
För att certifieras som ekologiskt frö krävs enligt IFOAM (den internationella organisationen International Federation of Organic Agriculture Movements) eller av den amerikanska organisationen ASTA (American Seed Trade Association on Organic Agriculture):

•Att jorden där växterna odlas och skördas är helt fri från artificiella bekämpningsmedel, och har varit det under minst 5 år.

•Att växterna hanteras manuellt vid sådd, skörd och ogräsbekämpning.

•Att inga artificiella bekämpningsmedel eller andra kemikalier använts i produktionen.

Varför ska man välja ekologiska fröer?
Tar man nya frön från en färdigväxt planta som odlats utan bekämpningsmedel så påverkas sorten efter några generationer och blir bättre och bättre anpassad efter sin omgivning. Ekologiska plantor som inte klarar till exempel förekomsten av insekter utvecklar inte frö och det sker alltså ett naturligt urval så att sorter som är livskraftiga i just din miljö överlever.

Konstgödslar man plantorna växer de i och för sig snabbare och de flesta kan bilda fröer – det blir alltså större avkastning – men samtidigt utvecklar växterna inget eget skydd mot angrepp av olika slag

Rea!
Rea!
Rea!
Rea!
Rea!
Rea!
Rea!
Rea!
Rea!
Rea!
Rea!
Rea!
Rea!
Rea!
Rea!
Rea!
Rea!
Rea!
Rea!
Rea!
Rea!
Rea!
Rea!
Rea!
Rea!
Rea!
Rea!
Rea!