MOBILAPPEN FÖR TRÄDGÅRD OCH VÄXTER

I Gardenize samlar du all info om din trädgård och dina växter och får inspiration från bloggar, poddar och videoklipp. Vi på frökungen har ett unikt samarbete med Gardenize där du kan direkt läggatill dina produkter från vår butik till Gardenize.

 

 

Klicka på din butik  för GRATIS nedladdning.

Hämta i App StoreGoogle-Play

FUNKTIONER

Påtar du i trädgården men glömmer av vad dina växter heter, var du planterar dem och när du gjorde det? Ta hjälp av Gardenize för att få full koll på din trädgård!

MINA VÄXTER


Tomat, Ros eller Gräs? – Alla sorters växter får vara med när du samlar dem i din egen växtdatabas.

MINA VÄXTPLATSER


”Växthuset”, ”Rosa rabatten” eller ”Pallkragen”. – Kalla dina växtplatser för vad du vill.

MIN DAGBOK


Kombinera en Aktivitetstyp med en Växt och en Plats – Vips så har du en händelse i din dagbok!

KOM IGÅNG MED GARDENIZE

Kul att du har hittat och laddat ner Gardenize. Här är en liten hjälp på vägen för att komma igång med skapandet av din egen TRÄDGÅRD I MOBILEN!

Första gången du öppnar Gardenize får du en introduktion på ett antal bilder. Bläddra igenom dessa för att få en känsla av vad du kan använda Gardenize till.

1. Lägg in dina växter

Nu är det dags att lägga till din första egna växt. Det gör du genom att klicka på plus-tecknet nere i vänstra hörnet och sen välja ”Ny växt”

Klicka då på den lilla kamerasymbolen, och ta en bild med kameran eller välj en bild du redan har. Här har jag lagt in en bild på Kärleksört, så det skriver jag som Växtnamn.

Om jag vill kan lag fylla på med sortnamn, och egna anteckningar. När jag är nöjd klickar jag på bocken i övre högra hörnet, och min första växt är sparad i Gardenize! Sen kan jag när som helst gå tillbaka och lägga till fler bilder och fler anteckningar.

Kom igång med Gardenize
Gardenize ny växt
Gardenize Ny växt
Gardenize Ny växt

2. Lägg in dina växtplatser

Klicka på plustecknet i hörnet igen, och välj NY Växtplats.

Här gör du på samma sätt  som när du la till en växt – välj en bild och skriv in vad du kallar växtplatsen. Här är min ”Rabatten vid vägen”.

Lägg till växten Kärleksört i listan för växter.

Klicka på bocken i övre högra hörnet för att spara.

Gardenize ny plats
Gardenize ny plats
Gardenize ny plats
Gardenize ny plats

Fortsätt att lägga in fler bilder på såväl växter som växtplatser som du har i din trädgård. Du kan lägga in alltifrån rosor och pelargonier till gurkor och potatis.

Dina växtplatser kan vara rabatter som växthus eller pallkragar.  Fyll på med fler bilder och fler detaljer under hela säsongen.

 

3. Notera dina trädgårdshändelser och aktiviteter

När du väl byggt upp ett register med dina växter och platser kan du börja notera dina händelser. Det gör du i MIN DAGBOK.

I dagboken klickar du på plustecknet och sen lägger du in en bild (om du vill) noterar aktivitetstyp och anger vilken/vilka växter och platser som det rörde sig om.

Gardenize ny händelse
Gardenize ny händelse
Kom igång med Gardenize