PAPRIKA SAKURA Capsicum annuum L. Medium-tidig sort, kan odlas på friland eller i krukor. Växer bra under gynnsamma växt förhållanden på friland och övertäckt. Frukterna väger ca 80 gram, saftiga, ljus, delikata, används färska och bra till konservering. En planta ger ca 16 frukter. Så 1-2 frön i krukor på 0,5-1,5 cm djup. Kopparna ska täckas med film. Optimal temperatur vid groning är +22-25 ºC. Det är viktigt att hålla jämn temperatur och fuktighet under för groning. Plantorna växer på 60 -80 dagar beroende på växtförhållandena. En paprika innehåller en daglig dos av C-vitamin. Paprika har nästan samma karotin-innehåll som morötter. Dessutom har paprika en annan viktig egenskap; vitaminerna behålls även vid kokning och konservering. 0,2 gram innehåller ca 25-32 frön. 0,2 gram täcker 4 kvm. eller räcker till 20 krukor(1 planta per kruka)–skörden beror på såddens täthet. Förväntad skörd under gynnsamma växt förhållanden är 8-14 kg.
Paprika “SAKURA” – SEKLOS
52.00kr
PAPRIKA
SAKURA
Capsicum annuum L.
Medium-tidig sort, kan odlas på friland eller i krukor. Växer bra under gynnsamma växt förhållanden på friland och övertäckt. Frukterna väger ca 80 gram, saftiga, ljus, delikata, används färska och bra till konservering. En planta ger ca 16 frukter. Så 1-2 frön i krukor på 0,5-1,5 cm djup. Kopparna ska täckas med film. Optimal temperatur vid groning är +22-25 ºC. Det är viktigt att hålla jämn temperatur och fuktighet under för groning. Plantorna växer på 60 -80 dagar beroende på växtförhållandena.
Slut i lager