STORA VITA BÖNOR 500 g - Risenta

STORA VITA BÖNOR 500 g – Risenta

33.00kr

Stora vita bönor är precis som det låter vita i färgen, stora och härliga med en smörig mandelsmak. Stora vita bönor tar för sig på salladsbordet men är tillika delikata i en god omelett. På grund av sin storlek kräver de en något längre koktid men är väl värda att vänta på.

Kommer du äta bönor eller linser till middag ikväll? Bra – du har gjort ett gott val, både för dig själv och vår natur. Bönor och linser tillhör alla samma familj; de så kallade baljväxterna. Baljväxter innehåller massor med nyttigheter som är bra för dig. De har en unik näringssammansättning då de är rika på mättande protein och fibrer, medan de kolhydrater som finns är komplexa och tar tid att bryta ner vilket i sin tur innebär att vi håller oss mätta längre. Men inte nog med detta, baljväxter innehåller även mycket vitaminer och mineraler, ämnen som vi inte kan bilda i kroppen utan måste få i oss via kosten.

Och hur var det nu med naturen? Jo baljväxter odlas med lite konstgödsel då de lever i symbios med bakterier som berikar jorden med kväve. Som sagt, gott för dig, gott för vår natur!

Slut i lager

Artikelnr: 070920R Kategorier: ,